Rust lijkt teruggekeerd in Schilderswijk na avond vol rellen

DEN HAAG - Een demonstratie na de dood van de door de politie opgepakte Arubaan Mitch Henriquez is maandagavond in de Schilderswijk uitgelopen op rellen. Rond 3.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag leek de rust teruggekeerd.
Relschoppers hebben ruiten ingegooid, bushokjes vernield, brandjes gesticht en bekogelden politie en brandweer met stenen, vuurwerk en andere voorwerpen.

Om 20.30 uur begon bij het politiebureau aan de Heemstraat in de Schilderswijk een demonstratie met ongeveer 500 actievoerders. Betogers protesteerden tegen de gewelddadige dood van Henriquez. De Arubaan, die op familiebezoek was, werd op het festival Night at the Park gerarresteerd en overleed na een confrontatie met de politie.

Charges van de ME

De betoging liep rond 21.15 uur uit de hand. Met metershoge hekken wierpen de betogers barricades op voor de ME, de hekken kwamen van een bouwplaats. De Mobiele Eenheid voerde charges uit. Een agente en haar paard raakten gewond. Of er meer gewonden zijn is niet bekend.

Hoeveel mensen er zijn aangehouden is nog niet bekend. Wel is de schade aanzienlijk, ruiten sneuvelden en auto's raakten beschadigd. Burgemeester Van Aartsen keurt het geweld in de stad af. Hij snapt de boosheid en frustratie, maar 'dit geweld is niet de oplossing.' Ook de familie van de omgekomen man neemt afstand van de rellen.

» Lees al het nieuws over de rellen in de Haagse Schilderswijk in ons nieuwsdossier


Meer over dit onderwerp:
Rellen Schilderswijk Den Haag
Deel dit artikel: