Zestien aanhoudingen na rellen in Schilderswijk, na dood Mitch Henriquez

DEN HAAG - Bij de rellen in de Haagse Schilderswijk zijn zestien mensen aangehouden. Dat laat de politie weten.
Een demonstratie tegen politiegeweld, naar aanleiding van de dood van Mitch Henriquez, liep maandagavond volledig uit de hand. Demonstranten raakten slaags met de politie, en richtten vernielingen aan in de wijk. De politie publiceerde een persbericht over de 'ongeregeldheden'.

ZIE OOK: Rellen in Schilderswijk: ruiten sneuvelen; bouwkeet in brand gestoken (video)

De 42-jarige Mitch Henriquez overleed zondag, nadat hij onwel werd rondom zijn arrestatie zaterdagavond tijdens het festival Night at the Park. Henriquez zou daar geroepen hebben dat hij een wapen bij zich had. Later bleek dat dat niet het geval was.

OM onderzoekt dood Mitch Henriquez

Zijn dood heeft tot veel onvrede geleid over het optreden van de Haagse politie, die te laat hulp zou hebben verleend aan het slachtoffer. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak.

Het merendeel van de 16 aanhoudingen werd verricht voor 'openlijke geweldpleging'. Een deel zit nog vast voor verhoor. De politie zegt videobeelden te hebben gemaakt, 'deze worden allemaal bekeken'. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Politie roept op aangifte te doen

De politie roept gedupeerden op aangifte te doen van vernieling. Diverse winkeliers hebben schade, door de stenen die heen en weer gegooid werden.

» Lees al het nieuws over de rellen in de Haagse Schilderswijk in ons nieuwsdossier

Deel dit artikel: