Praten op Radio West over demonstratie en rellen in Schilderswijk na dood Mitch

© John van der Tol
Den Haag - Radio West staat dinsdagmiddag in het teken van de demonstratie en rellen in de Haagse Schilderswijk. Tussen 16.00 en 19.00 uur presenteert Tjeerd Spoor de speciale uitzending van Studio Haagsche Bluf.
in de Schilderswijk. Er werd een demonstratie georganiseerd tegen politiegeweld. Dit naar aanleiding van de dood van de Arubaan Mitch Henriquez bij het muziekfestival Night at the Park.
De demonstratie begon rustig. Zo'n vijfhonderd betogers waren samengestroomd om te protesteren. Ze riepen leuzen als Politie moordenaars!' Na een aantal uur werd de sfeer grimmiger en braken er rellen uit. Agenten werden bekogeld en er werd met vuurwerk naar hen gegooid. Op de kruising De Heemstraat/Hoefkade zijn onder meer een container en een schaftkeet in brand gestoken. Elders werden ruiten van bushokjes en telefooncellen ingegooid. Laat in de nacht keerde de rust  terug. Burgemeester Jozias van Aartsen zei de boosheid en frustratie te begrijpen, maar ook dat het geweld niet is goed te keuren.

Praat mee

Luisteraars kunnen bellen vanaf 16.00 uur om reacties te geven over de recente gebeurtenissen en hun mening te geven. Bellen kan naar 070-390 54 54.
» Lees al het nieuws over de rellen in de Haagse Schilderswijk in ons nieuwsdossier