Nieuws

Overleden Mitch Henriquez herdacht tijdens kerkdienst op Aruba

mitch henriquez
Mitch Henriquez, foto via Facebook
Den Haag - De 42-jarige Mitch Henriquez, die zondagavond overleed na zijn arrestatie door de politie in Den Haag, is maandagavond tijdens een kerkdienst op Aruba herdacht. Dat schrijft Caribisch Netwerk.
Bij de dienst was onder meer de moeder van de overleden man aanwezig. Mitch was haar enige zoon. De Arubanen zijn verontwaardigd
na zijn aanhouding. Vooral verdriet en praktische zaken kwamen aan de orde tijdens de kerkdienst in de Sint Annakerk op het eiland.
Familieleden vinden het nu belangrijk dat Mitch op Aruba begraven kan worden. Volgens Caribisch Netwerk is nog niet duidelijk of en wanneer dat gaat gebeuren, omdat ook geld daarin een belangrijke rol speelt.  

Kleine betoging met kaarsen

Na de kerkdienst heeft een groep van ongeveer vijftig mensen met kaarsen geprotesteerd bij de kerk. Onder hen waren ook Arubaanse parlementariërs. Het parlement van het eiland was het er maandag al unaniem over eens om Nederland in een brief te vragen om een onafhankelijk onderzoek.
Mitch Henriquez werd zaterdagavond aangehouden tijdens Night at the Park in het Haagse Zuiderpark. Hij zou geroepen hebben dat hij een wapen bij zich had. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) verzette de Arubaan zich tegen zijn aanhouding, waarna de politie geweld gebruikte.

Onderzoek door Rijksrecherche

De man werd niet veel later in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen, waar hij zondagavond overleed. De Rijksrecherche onderzoekt wat er precies is gebeurd en bekijkt 'of er een verband bestaat tussen het handelen van de agenten en het onwel worden', aldus het OM.
» Lees al het nieuws over de rellen in de Haagse Schilderswijk in ons nieuwsdossier