Opnieuw onrustige nacht in Haagse Schilderswijk; ME veegt straat schoon

DEN HAAG - Het was in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw onrustig in de Schilderswijk in Den Haag. Er waren volgens Omroep West-verslaggever Erik Kooyman enkele honderden mensen op straat. Er zijn wat brandjes gesticht en enkele opstootjes geweest. Rond 02.00 veegde de ME de Kempstraat schoon.
Volgens de politie was het woensdagnacht een totaal ander beeld dan maandagavond. Toen liep een demonstratie vanwege de dood van de Arubaan Mitch Henriquez, die overleed nadat hij was opgepakt bij het muziekevenement Night at the Park, uit op rellen. Pas dinsdag diep in de nacht keerde de rust terug.

LEES OOK: Elf nieuwe arrestaties bij rellen Schilderswijk Den Haag

De politie zette dinsdagavond al extra mensen en materieel in om de situatie in de gaten te houden. Er hing rond het Hobbemaplein een gespannen sfeer. Daarom werd onder meer een politiehelikopter ingeschakeld en politieruiters en -paarden werden ingezet. Later werd ook de ME naar de Schilderswijk gestuurd, onder meer om bij brandjes een veilige situatie te creëren voor de brandweer', vertelt de politie. De mensen die op straat waren verplaatsten zich rond 01.00 uur naar de Kempstraat, waarna de ME na 02.00 uur de straat 'schoonveegde'.

Rellen

Tijdens de rellen in de nacht van maandag op dinsdag werden vernielingen aangericht, brandjes gesticht en agenten en brandweerlieden bekogeld. Zestien mensen werden aangehouden. Een politieruiter en -paard raakten gewond.

» Lees al het nieuws over de rellen in de Haagse Schilderswijk in ons nieuwsdossier
Meer over dit onderwerp:
Schilderswijk Kempstraat Mitch Henriquez
Deel dit artikel: