CDA Den Haag: Sportplan Baldewsingh gaat teveel over integratie, te weinig over sport

voetbal
voetbal
DEN HAAG - Het CDA in de Haagse gemeenteraad vindt dat sportwethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) in zijn sportnota teveel de nadruk legt op integratie in plaats van op sport. Baldewsingh presenteerde begin juni de sportnota met als belangrijkste doelstelling: sporten bereikbaar te laten zijn voor iedere Hagenaar. 'Met het nieuwe sportbeleid wil ik het percentage Hagenaars dat nu sportief actief is verder laten stijgen door verschillen in sportdeelname weg te werken', aldus Baldewsingh bij de presentatie.
Het CDA mist in de plannen een inventarisatie welke voorzieningen er nu daadwerkelijk nodig zijn om
.
Volgens het CDA wordt er weer zomaar geld gepompt in de krachtwijken. Dit keer onder het mom van sportbevordering, om de krachtwijken een impuls te geven. Het stimuleren van sporten of het op peil houden van de sportvoorzieningen in andere Haagse wijken vergeet de wethouder simpelweg', aldus CDA'er Cees Pluimgraaff.

Afspiegeling Haagse samenleving bij sportclubs

Verder is het CDA kritisch op de plannen dat sportclubs er voor moeten zorgen dat hun ledenbestand een afspiegeling wordt van de Haagse samenleving. Deze opdrachten aan verenigingen zijn verre van wenselijk en bevorderen de Haagse sport wat het CDA betreft niet.
Ook heeft de partij kanttekeningen bij de doelstelling dat sportclubs vrijwilligerswerk moeten gaan bieden aan mensen uit re-integratieprojecten. De doelstelling van de wethouder om jaarlijks een groot sportevenement naar de stad te halen wordt door het CDA toegejuicht.
Woensdagavond spreekt de Haagse gemeenteraad over de sportnota