Mitch Henriquez overleden door politiegeweld tijdens arrestatie in Den Haag

DEN HAAG - De overleden Arubaan Mitch Henriquez is overleden door zuurstoftekort als gevolg van politiegeweld tijdens zijn arrestatie. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De man overleed zondag nadat hij zaterdagavond bij Night at the Park was opgepakt door de politie.
Volgens de hoofdofficier van justitie is er bij Mitch is geen natuurlijke oorzaak gevonden voor zijn overlijden. Er zijn ook geen sporen gevonden van drugs- of overmatig drankgebruik.
Vijf betrokken agenten worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Arubaan. Zij zijn met onmiddellijke ingang buiten hun functie gesteld.
Omstanders filmden de arrestatie. Op de beelden is te zien dat de man zonder te bewegen op de grond ligt en niet reageert op de acties van agenten. De politie-agenten dragen hem vervolgens in een busje.
Het OM zei eerder dat de man pas onderweg onwel werd. Uit de filmpjes bleek dat Henriquez tijdens de aanhouding al niet meer in orde was. De Rijksrecherche deed onderzoek naar het incident.

Rellen in de Schilderswijk na dood Mitch

Een demonstratie tegen politiegeweld in de Haagse Schilderswijk liep maandagavond compleet uit de hand. De Mobiele Eenheid (ME) greep in. Zestien mensen werden aangehouden.
Ook in de nacht van dinsdag op woensdag was het weer onrustig in de Haagse wijk. De ME weer in en veegde de straten schoon. Er zijn elf mensen opgepakt.