Politiechef Paul van Musscher: 'Overlijden van Mitch Henriquez komt hard aan'

Politiechef Paul van Musscher: 'Overlijden van Mitch Henriquez komt hard aan'
DEN HAAG - Politiechef Paul van Musscher begint met het uitspreken van zijn deelneming aan de familie. Het overlijden van Mitch Henriquez komt ook hard aan bij het politiekorps, aldus Van Musscher. Hij is op de persconferentie als tweede spreker aan de beurt na hoofdofficier van justitie Kitty Nooy.
Die verklaarde dat het
. Dat blijkt uit het sectierapport. Het zuurstoftekort  komt hoogstwaarschijnlijk door het hardhandige optreden van de politie bij de arrestatie.
Er was een gegronde reden om Hendriquez aan te houden, verklaart de politiechef. De aanleiding voor de aanhouding is dat Mitch Hendriquez op Night at the Park geroepen zou hebben dat hij een wapen zou hebben.

Agenten geschorst

De vijf agenten die betrokken zijn bij de aanhouding van Mitch Hendriquez 'zijn per direct buiten hun functie gesteld', zegt Paul van Musscher. Tijdens hun schorsing komt een verder onderzoek naar hun rol tijdens de arrestatie. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Henriquez, aldus de hoofdofficier.
Het overlijden heeft ook een grote impact op het politiekorps, aldus Van Musscher. 'Agenten worden bedreigd, ook agenten die niets met de zaak te maken hebben.'