VIDEO: Avond vol vernielingen, brandjes en onrust in de Schilderswijk

DEN HAAG - Vuurwerk, sirenes, arrestatie, brandjes, vernielingen en plunderingen. Het is woensdagavond opnieuw onrustig in de Haagse Schilderwijk na een demonstratie tegen politiegeweld die om 21.00 uur bij het politiebureau op de De Heemstraat begon.
De betoging begon rustig, maar de vlam sloeg al snel in de pan. Jongeren renden van het Hobbemaplein naar de straten eromheen, achternagezeten door agenten op motoren en in jeeps. De betogers gooien vuurwerk, flessen en stenen naar de politie. Op diverse plaatsen zijn brandjes gesticht. Meerdere mensen zijn opgepakt. Iets na 2.00 uur twitterde de politie dat er zestien aanhoudingen zijn verricht. Bij theater De Vaillant, werden de ruiten ingegooid en het meubilair op straat gesmeten.

Sommige mensen op het plein staken zwaar knalvuurwerk af. Jongens reden hard rond met auto's en scooters. Ook waren er antisemitische leuzen te horen. De ME voerde charges uit met honden en te paard.  

Dood door politiegeweld

Aanleiding voor het protest is de dood van Mitch Henriquez in het Haagse Zuiderpark afgelopen weekeinde. Hij bleek te zijn overleden door toedoen van de agenten die hem arresteerden.

LEES OOK: Wat weten we tot nu toe over de dood van arrestant Mitch Henriquez?

Bij het politiebureau aan de De Heemstraat waren maandagavond ook rellen uitgebroken. In de nacht van dinsdag op woensdag was het eveneens onrustig in de Schilderswijk. Enkele tientallen mensen werden opgepakt.


» Lees al het nieuws over de rellen in de Haagse Schilderswijk in ons nieuwsdossier

Meer over dit onderwerp:
Schilderswijk Den Haag Rellen Mitch
Deel dit artikel: