Burgemeester: 'Zeer trots op inzet Schilderswijkers die wijk van relschoppers terugeisten'

DEN HAAG - 'Ik ben zeer, zeer trots op alle Schilderswijkers die de wijk hebben terug geëist van de relschoppers die de wijk hadden gekaapt.' Met die woorden blikt de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen tevreden terug op afgelopen nacht.
Zeker 100 tot 150 bewoners uit de Schilderswijk, vooral jongeren, surveilleerden donderdagnacht op straat en spraken relschoppers aan op hun gedrag.

Dit tezamen met het snelle optreden van de politie, die een groep van 100 jongeren op het Hobbemaplein omsingelden en arresteerden droeg bij tot een veel rustigere nacht, aldus de burgemeester op Radio West.

Samenscholingsverbod ingezet

'We hebben in één klap een grote groep relschoppers opgepakt op basis van het samenscholingsverbod. Dit zorgde dat het een veel rustigere nacht was.' De burgemeester prijst de inzet van jongeren, de moskeeën en de ouders.

Van Aartsen blijft de aanpak de komende dagen voortzetten. 'Ik hoop dat we dit door kunnen zetten en dat we het rustige beeld in de wijk kunnen herstellen.' De burgemeester benadrukte dat de rellen niks meer te maken hebben met de dood van Mitch Henriquez.'Nul komma nul.'

Deel dit artikel: