Politie arresteert 47-jarige verdachte uit Westland, mogelijk doorbraak in Cold Case uit 1993

Afzetting politielint
Archieffoto
WESTLAND - Rechercheurs van de Rotterdamse politie hebben vrijdagochtend een 47-jarige man uit de gemeente Westland aangehouden. De man wordt ervan verdacht in 1993 betrokken te zijn geweest bij dodelijke berovingen van twee mannen in het Kralingse Bos in Rotterdam.
Bij deze gewelddadige berovingen vielen in de zomer van 1993 twee doden en raakte een derde levensgevaarlijk gewond. Rechercheurs van het Cold-Caseteam van de Eenheid Rotterdam en het Openbaar Ministerie sloten een verband niet uit en deden de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek. Ook werd door technisch onderzoek DNA veilig gesteld. Dat onderzoek leidde vrijdag tot de arrestatie van de Westlander.
De man wordt momenteel verhoord en zal maandag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris. Het Cold-Caseteam is nog steeds op zoek naar getuigen en eventuele andere slachtoffers van berovingen in het Rotterdamse bos.

Twee doden

Bij de eerste beroving op 30 juni 1993 werd de 56-jarige Theo van Lente doodgestoken in het Kralingse bos. De dader nam zijn auto mee. Die werd enkele dagen later beschadigd gevonden in Soest. Op 25 september 1993 was het opnieuw raak: de 47-jarige Hans Kaptein werd in het Kralingse Bos doodgestoken. Ook zijn autosleutels leken te zijn gestolen en ook zijn auto werd beschadigd teruggevonden.
In diezelfde periode probeerde iemand ook nog twee andere mannen onder bedreiging van een mes van hun autosleutels te ontdoen. Of het in al deze zaken om dezelfde verdachte ging wordt nog onderzocht. Onder andere vroeg het Cold-Caseteam deze week bij Opsporing Verzocht om getuigen. De uitzending leverde tot nu toe 30 tips op.