Haags zwembad Het Hofbad in Ypenburg zes weken dicht

Hofbad Ypenburg Den Haag
Hofbad Ypenburg Den Haag
DEN HAAG - Zwembad Het Hofbad in Ypenburg gaat deze zomer zes weken dicht. Vanaf zaterdag 11 juli tot en met zondag 23 augustus kan er niet worden gezwommen. In deze periode zal een deel van de entree, vloer en gangen van het zwembad worden vervangen.
Volgens de gemeente Den Haag is deze verbouwing nodig vanwege fouten die gemaakt zijn tijdens de bouw van Het Hofbad, dat
. De kosten van het herstel worden betaald door de aannemer,
.
Sinds de opening heeft het recreatiebad vaker met problemen te kampen gehad. Er ontstonden onder meer scheurtjes in de coating op vloerdelen en twee jaar terug was er een storing in de chloorinstallatie.
Hoewel de zomervakantie de drukste periode voor recreatief zwemmen is, is bewust gekozen de werkzaamheden in deze periode te doen. Verenigingen en scholen maken dan geen gebruik van het zwembad. Zo loopt het zwembad minder inkomsten mis en hebben de gebruikers er minder last van.

Toch zwemmen in de zomervakantie?

Wil je toch zwemmen in de zomervakantie? Dan kun je terecht in een van de andere zwembaden, zoals Overbosch (open 11 juli t/m 23 augustus), het Zuiderpark (open 3 t/m 23 augustus) en de Waterthor (open 11 juli t/m 2 augustus).