Duits avontuur voor Mike van Duinen: aanvaller verruilt ADO Den Haag voor Fortuna Düsseldorf

DEN HAAG - ADO Den Haag ziet Mike van Duinen vertrekken naar Duitsland. De 23-jarige aanvaller tekent een contract voor vier seizoenen bij Fortuna Düsseldorf, dat uitkomt in de 2. Bundesliga. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer aan Omroep West.
'Rooie Mike' speelde vijf seizoenen in de Haagse hoofdmacht. Daarin scoorde hij dertig keer in 123 duels. Van Duinen had bij ADO nog een contract tot 2016. Hoeveel geld de Duitse club voor hem betaalt, is nog niet duidelijk.

De geboren Hagenaar zegt op de website van zijn nieuwe club, waar hij rugnummer 9 krijgt, onder de indruk te zijn van Fortuna. 'Toen ik hier binnenkwam, dacht ik: ongelooflijk, wat een stadion!' Van Duinen speelt volgende week zondag in Oostenrijk met zijn nieuwe club een oefenwedstrijd tegen Feyenoord.

Kramer naar Abu Dhabi

Eerder op de dag werd al bekend dat ADO ook topscorer Michiel Kramer kwijtraakt. De spits, vorig seizoen goed voor 17 competitiegoals, verkast naar Abu Dhabi. Baniyas betaalt tussen de 1,5 en 2 miljoen euro voor Kramer, die voor drie jaar tekent.
Deel dit artikel: