Minder regels op Haags strand moet leiden tot meer bezoekers

DEN HAAG - Surfscholen in Scheveningen mogen in de toekomst ook alcohol gaan schenken en tussen de strandpaviljoens komen ook winkeltjes, waar mensen bijvoorbeeld een badpak kunnen kopen. Verder moet de kwaliteit van de strandtenten omhoog: geen afvalbakken zichtbaar naast de zaak of oude troep op het dak.
Dat zijn enkele van de voorstellen van de Haagse wethouder Boudewijn Revis (VVD) om ervoor te zorgen dat Scheveningen ook in de toekomst de drukstbezochte badplaats van noordwest Europa blijft.

Om dat te bereiken wil Revis verder vooral veel regels versoepelen. De wethouder: 'Het strand moet ook buiten de drukke zomermaanden aantrekkelijk zijn. Door minder regels af te spreken wordt er meer mogelijk. Ondernemers krijgen de mogelijkheid om meer nieuwe initiatieven te starten. Ook wil ik buiten het drukke zomerseizoen ruimte creëren voor evenementen.'

Strandseizoen wordt verlengd

De gemeente wil ook het strandseizoen iets verlengen tot 31 oktober. Verder moet het strand aantrekkelijker worden. Dat kan door het nog beter schoon te houden, de toegangen goed toegankelijk te houden en de bezoekers goed te informeren.

Daarnaast komen er moderne voorzieningen bij, zoals openbare toiletten en douches en gratis watertappunten bij de strandopgangen. Den Haag wil ook het ‘surfmekka’ van West-Europa blijven. Daarom wil Revis een uitbreiding van de mogelijkheden tot kite-surfen bij de Zandmotor.

Surfscholen blij met plannen

De ondernemers op het strand reageren verdeeld op de plannen. De surfscholen zijn blij dat zij wellicht ook straks alcohol mogen gaan schenken. De strandtenthouders zijn daar juist niet blij mee. Zij vrezen oneerlijke concurrentie.

De komende tijd gaat de wethouder met ondernemers en bewoners overleggen over zijn plannen. Eind 2015 wordt het nieuwe beleid aangeboden aan de gemeenteraad.
Meer over dit onderwerp:
Strand Den Haag Revis Regels Versoepeling Alcohol
Deel dit artikel: