Tientallen mensen bij stille tocht van Moerwijk naar Zuiderpark, voor herdenking Mitch Henriquez

DEN HAAG - Tientallen mensen liepen zaterdagmiddag mee in een stille tocht voor Mitch Henriquez, de Arubaan die vorige week stikte toen agenten hem arresteerden tijdens Night at the Park.
Rond 17.30 uur verzamelden familie, vrienden en belangstellenden zich met witte en blauwe ballonnen op station Den Haag Moerwijk. In een lange stoet liep de groep richting het Zuiderpark, de plek waar
.
Relschoppers waren tijdens de stille tocht absoluut niet welkom, benadrukten familieleden van tevoren. 'Wij willen hier geen relschoppers, rustverstoorders of mensen met slechte intenties bij hebben,' schreef de organisatie van de tocht, met een verwijzing naar de rellen van de afgelopen week in de Haagse Schilderswijk. De schade in de wijk was groot.

Burgemeester Van Aartsen van Den Haag niet bij herdenking

Burgemeester Jozias van Aartsen liep niet mee, op verzoek van de familie. Die wilde dat de stille tocht een herdenkingsmoment voor familie en vrienden was. Wel heeft Van Aartsen zondagochtend een gesprek met de nabestaanden om zijn persoonlijke deelneming over te brengen voor de overleden Arubaan.
» Lees al het nieuws over de dood van Mitch Henriquez en de rellen in de Haagse Schilderswijk in ons nieuwsdossier