Wassenaarse oud-burgemeester Piet Heijn Schoute (73) overleden

WASSENAAR - De Wassenaarse oud-burgemeester Piet Heijn Schoute is overleden. Hij is 73 jaar geworden, meldt de Wassenaarse wethouder Sabine Verschoor via Twitter.
Schoute was van 1985 tot 2000 burgemeester van het chique villadorp. Daarvoor was hij ruim zes jaar wethouder in Leiden. Na het burgemeesterschap in Wassenaar werd Schoute benoemd tot dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland. Hij bleef daar tot zijn pensioen in 2007.

Bij zijn installatie in 1985 zei Schoute dat Wassenaar heel anders is dan als het lijkt. Dat exclusieve, dat is het plaatje naar buiten toe. Misschien is het mijn taak dat plaatje te corrigeren, zodat het minder elitair lijkt', zei de VVD'er in de toenmalige Leidse Courant.

Strakke leiding

Zijn partijgenoot Bas Eenhoorn uit Wassenaar die eerder burgemeester is geweest in Alphen aan den Rijn en Voorburg, zag Schoute als iemand die een strakke leiding gaf in de Wassenaarse politieke arena. 'Ik ben geschrokken van zijn overlijden', laat Eenhoorn weten.

Volgens Verschoor liep de gezondheid van Schoute al een aantal jaren achteruit. Hij had Alzheimer. De oud-burgemeester van Wassenaar overleed zaterdag.
Meer over dit onderwerp:
Schoute Wassenaar Verschoor
Deel dit artikel: