Identitair Verzet over bedreigingen Goudse raadsleden: 'Het is een ludieke actie'

© Facebook/Identitair Verzet
GOUDA - Het Identitair Verzet ontkent dreigmails te hebben gestuurd naar Goudse raadsleden die waarschijnlijk voor de komst van een moskee stemmen. 'Het is een ludieke actie', laat de extreemrechtse actiegroep maandag in een statement weten.
'Wij hebben niks verzonden. Wel hebben wij in de persverklaring (...) gemeld: 'Voorafgaand zullen wij een aantal voorstanders in de raad een huisbezoek brengen om ze tot inkeer te brengen', schrijft de organisatie.
Volgens de actiegroep is het een 'ludieke actie'. 'Met een roos en flyer waarin een oproep zou staan tegen te stemmen. Dat zo'n aankondiging als een zware bedreiging wordt gezien door de (extreem) linkse partijen in de raad zegt meer over hun dan over ons', aldus het Identitair Verzet in hun verklaring.

'Niet van de wijs brengen'

Raadsleden lieten eerder al weten zich niet te laten beïnvloeden door de woorden van de actiegroep. 'Wij laten ons niet van de wijs brengen', reageerde Michel Klijmij van GroenLinks.
Woensdagavond bleek dat een meerderheid van de gemeenteraad tegen de komst van een nieuwe moskee is. Aankomende woensdag wordt er formeel gestemd door de raad.