Woonzorgcentrum Vredenburch in Rijswijk ontruimd na brand

RIJSWIJK - Woonzorgcentrum Vredenburch in Rijswijk is dinsdagochtend ontruimd. Dit gebeurde na een kleine brand waarbij één persoon gewond raakte. Volgens omstanders zou het gaan om een monteur die in de meterkast aan het werk was, maar de brandweer heeft dat niet bevestigd. Wel vertelde een woordvoerder dat het slachtoffer 'ernstig gewond' is, en dat het niet om een bewoner gaat.
De brandweer en andere hulpdiensten rukten met veel mensen uit vanwege de rookontwikkeling in het zorgcentrum aan het Van Vredenburchplantsoen. Omdat veel mensen in het complex niet goed ter been zijn, was extra hulp nodig om iedereen zo snel mogelijk buiten te krijgen.
Een woordvoerder van de brandweer meldt dat de brand uit is. Het vuur ontstond in een meterkast, waardoor is nog onduidelijk. Hoe het met de gewonde gaat is niet bekend.

Tweede ontruiming in korte tijd

Het is de tweede keer in korte tijd dat woonzorgcentrum Vredenburch ontruimd wordt. Of er een verband bestaat tussen deze ontruiming, en die van half juni is nog niet duidelijk, volgens burgemeester Michel Bezuijen (VVD). Volgens Bezuijen is de ontruiming van vandaag 'rustig verlopen'.