Piepjong testpanel keurt nieuwste attractie Madurodam

DEN HAAG - Het ontstaan van Nederland ervaren terwijl je 'ogen tekort komt'. Dat is de gedachte achter Hof van Nederland, de nieuwste attractie van Madurodam. Later deze maand wordt de kersverse aanwinst van het park officieel geopend, maar ons testpanel mocht alvast naar binnen.
Het is natuurlijk reuze spannend als je als een van de eersten ooit naar binnen mag in een attractie. Maar Thijn Scholtes (10), Samoa Schonewille (12) en Yusuf Can Tok mochten woensdag de vier minuten durende 'multi-zintuiglijke ervaring' alvast van binnen bekijken.

'Ik weet weinig van geschiedenis,' grapt Samoa. 'Maar we krijgen het nu te zien'. 'Ik heb echt geen idee,' zegt Thijn erachteraan. 'Ik ook niet,' zegt Yusuf.

Kanonskogels en wind

Volgens Joris van Dijk, directeur van Madurodam, is het belangrijk dat kinderen leren hoe ons land is ontstaan. 'We hebben de Statenzaal uit 1572 nagebouwd. Dé plek waar Nederland begon. En Madurodam begint straks op die plek. Hier zijn we enorm trots op.'

Ons testpanel vergaapt zich ondertussen aan de ervaring van Hof van Nederland. Keiharde kanonschoten vliegen om de oren en wind giert door de nagebouwde Statenzaal. En dan tot slot, het cijfer: 'Ik geef het een 10,' zegt Samoa. 'Wij ook,' zeggen Yusuf en Thijn die instemmend knikken. 19 juli wordt de attractie officieel geopend.
Meer over dit onderwerp:
Madurodam Kinderen Testpanel Scheveningen
Deel dit artikel: