Waarnemend burgemeester Leidschendam-Voorburg doet aangifte van 'mogelijk schenden ambtsplicht'

LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Waarnemend burgemeester Joan Leemhuis-Stout (VVD) van Leidschendam-Voorburg heeft aangifte gedaan van het 'mogelijk schenden van ambtsplicht'. D66-raadslid Harry Blanke werd vorige maand geschorst omdat hij ervan werd verdacht vertrouwelijke informatie te hebben gelekt naar een gemeenteambtenaar.

Blanke stapte vanwege het incident vorige maand uit de enquêtecommissie die het project Duivenvoordecorridor onderzocht. In dat landelijke gebied tussen Leidschendam en Voorschoten moesten kassen plaatsmaken voor recreatiemogelijkheden, groen en luxe villa's. De gemeente hoopte aan het project te verdienen, maar heeft inmiddels al een verlies van bijna 19 miljoen euro op de grondopbrengsten in het gebied moeten nemen. De commissie heeft onderzocht hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Blanke heeft aangegeven 'met de beste bedoelingen' te hebben gehandeld. Ook erkende hij zich niet aan alle regels te hebben gehouden en accepteerde 'op de blaren' te moeten zitten. Hij werd door zijn partij voor drie maanden geschorst als raadslid.

Commissie verdeeld

Aanvankelijk moest de enquêtecommissie beslissen of er aangifte gedaan zou worden, maar volgens voorzitter Jaap Geluk was de commissie verdeeld en kon daarom niet tot een besluit komen. De waarnemend burgemeester kan dat kennelijk wel.  
Deel dit artikel: