Terrasje pakken? Den Haag en Leiden in top tien duurste terrassteden van Nederland

DEN HAAG - Even lekker een terrasje pakken. Wie houdt daar nu niet van? Maar dat kost natuurlijk wel wat. Amsterdam is dit jaar de duurste terrasstad van Nederland, gevolgd door Den Haag. Leiden staat op de negende plek. In Almere ben je het goedkoopst uit. Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.
De onderzoekers bestelden op elk terras hetzelfde rondje. Twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé. Dat kost op het terras in Amsterdam 23,05 euro. Hetzelfde rondje is in Almere gemiddeld 2,98 euro goedkoper, die plaats is voor het eerst de goedkooopste. In Den Haag kost het rondje 22,56 euro en Haarlem staat op de derde plek met 22,40 euro.

Ook Leiden en Zoetermeer komen op de lijst voor. In Leiden (plek negen) kost het rondje 21,18 euro en in Zoetermeer (plaats veertien) 20,73.

Ouderwetse limonade

Uit het onderzoek komt naar voren dat veel café's drankjes proberen te serveren die je thuis niet zo kunt krijgen en dat de ouderwetse limonade zijn herintrede doet in de horeca, in allerlei aparte smaken. Ook grote kannen met water met fruit en kruiden zijn in opkomst.
Meer over dit onderwerp:
Terras Zomer: Prijzen Bier
Deel dit artikel: