Kort geding PostNL tegen bezorgers van de baan

DEN HOORN - PostNL heeft afspraken gemaakt met actievoerende pakketbezorgers die dinsdag de uitgangen van een aantal depots, zoals in de Harnaschpolder bij Den Hoorn, blokkeerden. Het kort geding dat het postbedrijf had aangespannen tegen de organisatie achter de protestacties, is daarmee van de baan. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland laten weten.
Zelfstandige pakketbezorgers voerden dinsdag actie in onder meer Den Hoorn, Utrecht, Ridderkerk, Amsterdam en Almere. Zij zijn ontevreden over de afspraken die PostNL heeft gemaakt met de vakbonden over hun arbeidsvoorwaarden. Het bedrijf had de rechter gevraagd de acties te verbieden.

PostNL gaat volgens een woordvoerder opnieuw in gesprek met belangenbehartigers van de boze bezorgers. Het bedrijf gaat er vanuit dat alle koeriers woensdagochtend weer aan de slag gaan. Dinsdagmorgen kwamen bij meerdere depots bezorgers niet opdagen voor hun gebruikelijke ronde. En actievoerders probeerden door blokkades de bedrijfsvoering te belemmeren.

Pakketten wel bezorgd

Volgens PostNL is ondanks de overlast, uiteindelijk toch het overgrote deel van de pakketten in Nederland gewoon bezorgd. Hoeveel bezorgers precies aan de acties meededen is onduidelijk.
Meer over dit onderwerp:
PostNL Den Haag Pakketbezorgers Staking
Deel dit artikel: