Strandtent Paal 14 haakt af voor evenement Reuring aan Zee, oproep Project X-feest

Reuring aan Zee is een populair evenement.
Reuring aan Zee is een populair evenement. © ANP).
KATWIJK - Strandpaviljoen Paal 14 doet dit jaar niet mee aan het evenement Reuring aan Zee in Katwijk. Volgens de gemeente kan niet voldaan worden aan de wensen die de strandtent heeft.
Vorig jaar ontstond volgens de gemeente een onveilige situatie tijdens Reuring aan Zee omdat een 'oncontroleerbare hoeveelheid mensen' naar Paal 14 was gekomen. Dit escaleerde niet, maar de gemeente wil voorkomen dat zoiets dit jaar weer gebeurt.
Volgens Katwijk is het niet wenselijk dat het evenement te groots wordt opgezet vanwege de openbare orde. "Het evenement moet zoveel mogelijk gericht zijn op de Katwijkse bevolking en geen regionale of landelijke uitstraling hebben." Tijdens Reuring aan Zee kunnen bezoekers van strandtent naar strandtent lopen en daar genieten van uiteenlopende muzikale optredens.

'Project Reuring X'

De gemeente heeft naar eigen zeggen wel meegedacht met de paviljoenhouders die een grootschaliger evenement wilden, maar benadrukt dat de veiligheid voorop staat.
Nadat Paal 14 de vergunningsaanvraag introk, werd op Facebook de pagina 'Project Reuring X' aangemaakt. Daar riep een aantal mensen op tot een illegaal feest op het strand van Katwijk. De gemeente laat weten zoiets niet te accepteren.
De man die de pagina aanmaakte, heeft inmiddels laten weten dat de pagina niet is bedoeld om mensen aan te zetten tot rellen. Hij wilde slechts laten zien hoeveel mensen het jammer vinden dat een strandtent afhaakt voor Reuring aan Zee vanwege de regels van de gemeente.