Veel speelplezier maar ook verbeterpunten: Eerste tests De Gouden Glijbaan in Delft en Leidschendam

DELFT - De eerste speeltuinen voor De Gouden Glijbaan zijn getest. Samen met de Speeltuinbende van de Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind (NSGK) ging Omroep West op pad naar twee genomineerde speeltuinen in de regio. Beide speeltuinen vielen in de smaak bij de kinderen, al waren er met name voor kinderen met een beperking wel wat verbeterpunten.
De Leidschendamse speeltuinvereniging en speeltuin De Bras in Delft zijn als eerst getest. Vooral de diversiteit van de speeltoestellen wordt geprezen. ‘De kinderen kunnen er lekker spelen en vooral speeltuin De Bras is overzichtelijk, dat is erg prettig om je kinderen in de gaten te houden’, zegt een enthousiaste ouder.

Toch zijn er ook verbeterpunten naar boven gekomen. ‘Bij De Leidschendamse speeltuinvereniging waren er maar twee toestellen waar kinderen met een beperking kunnen spelen.

Ook bij De Bras In Delft kan het iets beter

Bij speeltuin De Bras in Delft was er nog minder te doen voor kinderen met een beperking. 'Die kinderen kunnen dan niks anders dan rondjes rijden in de speeltuin’, zegt de leidster van de NSGK Speeltuinbende.

Jouw speeltuin nomineren

Is jouw speeltuin de leukste speeltuin van de regio? Meld dit dan via de speciale De Gouden Glijbaan pagina. Nomineren kan nog tot 3 augustus.
Meer over dit onderwerp:
De Gouden Glijbaan
Deel dit artikel: