Haagse politie schiet hond dood in centrum

DEN HAAG - De politie heeft vrijdagmiddag in het centrum van Den Haag een hond doodgeschoten. Dat gebeurde rond 12.00 uur op de kruising van de Turfmarkt en het Lage Zand. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd tegenover Omroep West.
Volgens hem was er een gevecht tussen twee honden en zou daarbij een persoon zijn gebeten. Toegesnelde agenten troffen een gewonde hond aan en een andere hond die agressief was.

De politie kreeg het agressieve dier niet onder controle en heeft de hond daarom doodgeschoten. Een woordvoerder kon niet zeggen of dat een standaardprocedure is. Om wat voor hond het gaat is niet bekend.

Veel getuigen vanuit tram

Veel mensen hebben gezien dat de hond werd doodgeschoten. Er reed precies op dat moment een tram langs. Volgens een getuige in de tram reageerden omstanders en inzittenden van de tram ontzet.

LEES OOK: Chihuahua overlijdt na gevecht met grote hond in Stevinstraat op Scheveningen

'Iedereen was echt in shock, mensen waren echt verbijsterd', zegt verslaggever en Radio West-presentator Tjeerd Spoor, die toevallig in de buurt was. 'Er was een hoop gegil te horen toen de honden elkaar aanvielen', zegt hij.

'Bulldogachtige'

Het is niet bekend om wat voor soort hond het gaat. Volgens omstanders was het 'een soort bulldogachtige' hond.

Door het incident werd een aantal tramlijnen in de omgeving omgeleid.

LEES OOK: Jager schoot hondje Delfts stel 'per ongeluk' dood


UPDATE 13.53: De andere hond is ook overleden.

Het is niet meer mogelijk om op dit bericht te reageren, in verband met het grote aantal reacties dat niet aan onze huisregels voldeed. Excuses voor het eventuele ongemak.  
Meer over dit onderwerp:
Hond Doodgeschoten Politie Turmarkt
Deel dit artikel: