Waardering voor agenten Den Haag: 'Ze hadden geen andere keus dan agressieve hond dood te schieten'

DEN HAAG - De agenten die vrijdag rond het middaguur een agressieve hond doodschoten in het centrum van Den Haag, konden niet anders. Dat is de strekking van veel reacties op internet en sociale media.
Zowel de aanvallende Staffordshire terriër als het belaagde hondje hebben het niet overleefd. Het incident maakt veel los op internet: 'Heel triest, maar ik ben ervan overtuigd dat dit de beste oplossing was', zegt lezer Adrie in een reactie op de site van Omroep West over de schoten die de politie loste.

Niet lang na het incident kwam er een foto online waarop de plek des onheils van bovenaf gefotografeerd was. Een vriend van de maker plaatste hem onder meer op de site Dumpert, met de boodschap: 'Politie Den Haag goed bezig.' Het gaat dan om de agenten die twee baasjes troosten.

'Het zijn helden'

'Voor mij zijn het helden, heb nooit aan ze getwijfeld', staat er in het bijschrift. 'Jammer dat dit soort beelden niet vaker naar buiten worden gebracht, misschien een goed idee om voortaan dit soort situaties en ook kleinere top-inzetten van politie vast te leggen en op Facebook te knallen! Enige wat je ziet is als ze wat verkeerds doen!'

LEES OOK: Getuige bijtincident met doodgeschoten hond in Den Haag: 'Eigenaar kon hem niet meer houden'

Hans de Jonge uit Den Haag zag het drama vrijdag gebeuren, vertelde hij die middag op Radio West: 'Er stonden ook mensen tegen het beest aan te schoppen in de hoop dat 'ie los zou laten, maar hij was niet meer voor reden vatbaar. Ze hebben gedaan wat gedaan moest worden. Heel heel zielig, maar ik denk dat het niet anders kon.'


Deel dit artikel: