PostNL weer naar rechter om blokkades van stakende pakketbezorgers te voorkomen

Postpakketje
Postpakketje
DEN HOORN - PostNL stapt opnieuw naar de rechter in een poging een einde te maken aan de acties van zelfstandige pakketbezorgers, onder meer bij het distributiecentrum in Den Hoorn. Het kort geding dient zaterdagmiddag bij de rechtbank in Utrecht.
De stap van het postbedrijf is gericht tegen stakingsleider Celil Ören. Hij zou pakketbezorgers hebben opgeroepen om niet alleen het werk neer te leggen, maar om ook depots te blokkeren. Dat gaat PostNL te ver, liet een woordvoerder weten.
Eerder deze week stonden PostNL en belangenbehartigers van de bezorgers ook al tegenover elkaar in de rechtszaal. Maar het bedrijf trok de zaak in toen de organisatie achter de acties afstand nam van blokkades. De partijen spraken toen af weer met elkaar te gaan praten. De acties bleven uiteindelijk wel doorgaan, maar boze koeriers hebben na dinsdag geen depots meer geblokkeerd.

Ontevredenheid over aanbod PostNL

De pakketbezorgers zijn ontevreden over de afspraken die PostNL heeft gemaakt met de vakbonden over de mogelijkheid in dienst te treden bij het postbedrijf of om als zelfstandige meer te gaan verdienen. Ze vinden het aanbod van PostNL te mager.
Zaterdag is al de vijfde dag op rij dat er wordt gestaakt. Volgens PostNL gaat het om een 'harde kern' van circa tachtig actievoerders. Het gevolg is dat een deel van de pakketbezorging in en om de Randstad met vertragingen kampt.
PostNL denkt het merendeel van de pakketten (85 procent) overigens wel op tijd te kunnen afleveren.