'Schevenings bedrijf gelinkt aan FIFA-schandaal'

DEN HAAG - Bij het onderzoek naar het FIFA-schandaal, waarvoor tot nu toe veertien hoge functionarissen uit de voetbal- en zakenwereld zijn aangeklaagd, is een Nederlandse link ontdekt. Twee verdachte sportmarketingbedrijven komen samen in een Scheveningse brievenbusfirma op de Dr. Lelykade, dat dient als doorvoerpunt van gelden naar belastingvriendelijke landen als Cyprus. Dat schrijft het AD op basis van eigen onderzoek.
Het gaat om het bedrijf Torneos & Traffic Sports Marketing BV. Dat is gelieerd aan twee sportmarketingbureaus in Zuid-Amerika, die volgens de FBI FIFA-officials hebben omgekocht om lucratieve tv-rechten van voetbaltoernooien te verkrijgen. De Amerikaanse justitie vermoedt dat miljoenen dollars via brievenbusfirma's over de hele wereld zijn weggesluisd, aldus het AD.

Bij Torneos & Traffic Sports Marketing BV, waarvan de holding is gevestigd op belastingparadijs Cyprus, zou in 2013 ruim 2 miljoen euro geparkeerd staan. Maarten van Genuchten is op papier bestuurder van het bedrijf. Hij wilde niet reageren bij het AD.

Meer over dit onderwerp:
FIFA Torneos & Traffic Sports Marketing BV
Deel dit artikel: