VVD Den Haag: 'Opheldering over gerucht huisvestingsproject ex-verslaafden in de Oude Molstraat'

Gebruikersruimte
DEN HAAG - De VVD in Den Haag wil opheldering over het 'gerucht' dat verslavingsorganisatie Stichting de Stam tóch kamers voor ex-verslaafden wil huren in de Oude Molstraat. De partij heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur.
Eerder dit jaar wilde Stichting de Stam kamers huren in het Oude Mannenhuis om 38 ex-verslaafden onderdak te bieden. Omwonenden en café-eigenaren in het Hofkwartier
. Zij werden in hun verzet
.
In april werd duidelijk dat het oorspronkelijke plan van De Stam niet in het bestemmingsplan paste. Dat schrijft voor het betreffende pand de functie 'wonen' voor en niet 'zorg'. Daarom paste de stichting het plan aan, maar liet ook weten niet het hele voorstel te willen afblazen. Het Oude Mannenhuis zou een project voor begeleid wonen moeten worden.

Zorg op een externe locatie

De VVD is het gerucht ter ore gekomen 'dat de stichting er wellicht toch kamers kan huren door de zorg niet in het pand zelf, maar op een externe locatie aan te bieden. In het pand vindt begeleiding plaats door de inzet van vrijwilligers.' De partij wil van het college van burgemeester en wethouders weten of 'begeleid wonen past binnen de bestemming wonen'.