Op zeker tien plekken in onze regio scheuren in dijken door aanhoudende droogte

DEN HAAG - Op zeker tien plekken in onze regio zitten scheuren in de dijken. Dat laat een woordvoerder van het Hoogheemraadschap Delfland weten. In Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Berkel en Rodenrijs en Lansingerland zijn de meeste scheuren aangetroffen.
Die scheuren zijn ontstaan door de aanhoudende droogte van de afgelopen tijd. De toplaag van de dijken is van klei en bij droogte kunnen daar scheuren in komen.
Ook het hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden ging op zoek. Dat vond onder meer op de Enkele en Dubbele Wiericke bij Bodegraven scheuren.

Op tijd actie

Volgens de woordvoerder van het hoogheemraadschap Delfland zijn de scheuren geen reden tot paniek: 'We doen regelmatig inspecties om scheuren vroeg te ontdekken. Zo kan er op tijd actie worden ondernomen en is er geen risico op een dijkdoorbraak.'
Op vier plekken in onze regio wordt nu druk gewerkt aan herstel van de dijken. Verder is het hopen op een periode met flink veel regen om meer scheuren te voorkomen. De aangekondigde regen voor de komende dagen zal overigens het grote neerslagtekort nog niet verhelpen, zo is de verwachting.