Kleurwedstrijd voor kinderen op kapotte hefbrug Waddinxveen

WADDINXVEEN - Een kleurwedstrijd voor kinderen op de kapotte hefbrug van Waddinxveen, moet de klanten weer terughalen naar de winkels. Ondernemers rondom de kapotte hefbrug in Waddinxveen moeten tot november wachten tot dat de brug weer functioneert. Daarom zoeken ze ludieke manieren om de buurt toch levendig te houden, want hun winkels zijn nu veel slechter te bereiken.
Normaal gesproken mag je niet zomaar op een hefbrug tekenen, dus voor kinderen in Waddinxveen is dit juist een mooie nieuwe zomeractiviteit. De wedstrijd wordt georganiseerd door een aantal ondernemers in de buurt die last hebben van teruglopende inkomsten door de kapotte brug.  
Op 21 april botste een schip tegen het gevaarte en sindsdien is de hefbrug in reparatie. Er kan dus geen verkeer overheen.

Reparaties tot eind november

De ondernemers willen met de kleurwedstrijd het publiek weer naar hun verlaten gebied trekken. Normaal gesproken rijden er duizenden auto's per dag langs. Nu komt er niets meer langs. De reparaties gaan tot eind november duren en de ondernemers zijn van plan nog meer activiteiten te organiseren.