Zo'n 900 wandelaars van start op Strand6Daagse met 'zuidwestenwind in de rug'

Wandelaars doen mee aan de Strand6Daagse.
Strand6daagse
WASSENAAR - Zo'n 900 mensen hebben maandagochtend hun wandelschoenen aangetrokken en zijn vanuit Hoek van Holland over het strand vertrokken richting Wassenaar. De wandelaars doen mee aan de 57ste editie van de Strand6Daagse.
Het slechte weer mag de pret volgens organisator Woody van Loo niet drukken. 'Er staat een zuidwestenwind in de rug en we gaan het mooie weer tegemoet', zegt hij. Veel wandelaars hebben een poncho aangetrokken. 'Een goede wandelaar is goed voorbereid.'
De deelnemers lopen in zes dagen ongeveer 140 kilometer langs het strand: van Hoek van Holland naar Den Helder. De tocht gaat onder meer langs Wassenaar, Katwijk, Noordwijk en Zandvoort.

Kamperen

Wandelaars kamperen onderweg, maar ze hoeven hun tent niet zelf mee te dragen. De organisatie brengt alle tenten elke ochtend naar de volgende camping.
De eerste Strand6Daagse vond in 1959 plaats, toen met 37 deelnemers. De eerste drie jaar begon de wandeltocht in Den Helder en was de finish in Hoek van Holland. Vanwege tegenwind is daarna besloten de route om te draaien.