'Akkoord tussen de gemeente Den Haag en krakers De Vloek mislukt'

DEN HAAG - De krakers van De Vloek en de gemeente Den Haag zijn niet nader tot elkaar gekomen. Dat zegt woordvoerder Kwinten Keesmaat van De Vloek. De rechter had de partijen drie weken geleden de opdracht gegeven om samen tot een oplossing te komen voor de verhuizing van het krakersbolwerk, maar dat is volgens De Vloek dus niet gelukt.
Den Haag is naar de rechter gestapt omdat de gemeente wil dat de krakers vertrekken uit hun pand aan de Hellingweg in Scheveningen naar een voormalige school aan de Beatrijsstraat in Moerwijk. De gemeente laat op de Hellingweg een topzeilcentrum bouwen. Maar De Vloek wil niet weg omdat volgens de krakers niet vaststaat dat de bouw van dit centrum daadwerkelijk gaat beginnen.

Tijdens de zitting op de Haagse rechtbank over de ontruiming stelde de rechter op 9 juli dat het volgens hem mogelijk moet zijn om een akkoord te bereiken tussen de krakers en de gemeente als De Vloek meer namen overlegt van de vaste gebruikers. Dan is het voor de gemeente duidelijk met wie het een akkoord sluit.

'Water bij de wijn'

Kwinten Keesmaat van De Vloek zegt dat de krakers water bij de wijn hebben gedaan en een extra ledenlijst hebben overhandigd aan de gemeente, compleet met handtekeningen van alle coördinatoren van de vereniging. Ook is er een toelichting gegeven op de lijst.

'Maar dit is voor de gemeente onvoldoende,' zegt Keesmaat. De gemeente zegt er nog altijd geen vertrouwen in te hebben dat iedereen De Vloek op tijd verlaat. Het lijkt erop dat de gemeente zinspeelt op een ontruiming.'

Rechter

De gemeente wilde niet ingaan op de berichten. Een woordvoerder zegt de uitspraak van de rechter af te wachten. Die is donderdag.

Meer over dit onderwerp:
Scheveningen De Vloek Den Haag
Deel dit artikel: