Omstreden Alpacafokker wil weer terug naar Poeldijk

POELDIJK - De fokker van Alpaca's die juni vorig jaar noodgedwongen moest verhuizen uit Poeldijk, wil weer terug. Hij krijgt daarvoor steun van enkele oude buren.
De buren ergeren zich aan het onkruid op het oude terrein van Alpaca-fokker Theo Enthoven aan de Wateringseweg. De dierenhouder moest van de gemeente Westland
. De 25 Alpaca's staan nu aan de Madeweg in Monster.
Enthoven zegt dat het gebied in Monster te klein is voor zijn 25 Alpaca's. Hij wil zijn dieren weer tien jaar laten grazen in Poeldijk, maar dat heeft hij op advies van zijn advocaat afgezwakt naar twee jaar. De gemeente heeft weer een drogreden verzonnen om het plan af te keuren', briest Enthoven tegen mediapartner WOS. Volgens hem zou de gemeente hebben gezegd dat een leeg stuk grond beter te verkopen is dan één met alpaca's.

Buren ergeren zich

Intussen staat het onkruid op het verlaten stuk grond in Poeldijk een meter hoog. Enkele buren ergeren zich daaraan en hebben aan Enthoven gevraagd of hij het wil maaien. Maar de fokker verwijst ze door naar de gemeente. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat ik weg moest'. Met zijn alpaca's zegt Enthoven 25 grasmaaiers achter de hand te hebben.
De gemeente Westland zegt dat de fokker voor 10 jaar aan de Wateringseweg in Poeldijk wil blijven zitten en dat is afgewezen. De fokker had hiertegen in beroep kunnen gaan, maar heeft dat niet gedaan.