Nieuws

'Exploitant Thais restaurant in Goudenregenstraat Den Haag bekent brandstichting'

© photojaco.jimdo.com
DEN HAAG - De exploitant van het Thaise restaurant Chan-Ya in de Goudenregenstraat in Den Haag heeft op 17 januari zelf zijn zaak in brand gestoken. Tolunay A. legde vrijdag een bekentenis af in de Haagse rechtbank, meldt het AD.
Het restaurant raakte
en twee naastgelegen woningen moesten worden ontruimd. Uit onderzoek bleek al snel dat de brand was aangestoken. In december 2014 woedde er
in het eethuis.
A. en zijn toenmalige vriendin werden in april aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij legde verklaringen af over bedreigingen, maar heeft nooit eerder bekend.

Geen horecavergunning

Volgens het AD heeft A. gezegd dat hij de zaak met behulp van benzine in brand heeft gestoken om verzekeringsgeld op te strijken. Het eethuis zou met sluiting bedreigd worden omdat A. en zijn vriendin geen vergunning hadden voor het bedrijf. Ze vreesden dat hun investering verloren zou gaan.
A. bekende dat de brand een beetje uit de hand was gelopen. 'Er moest alleen wat rook- en waterschade ontstaan.' Zijn ex Deniz A., die al was vrijgelaten uit voorarrest, hield vol dat ze niet betrokken was bij de brandstichting. De rechter besloot haar echter weer vast te zetten na de bekentenis van A.. A. wordt nu eerst psychisch onderzocht.