'Nieuwe ondernemers op Scheveningse Pier zijn vernieuwend', zegt exploitant

DEN HAAG - Een hamburgerrestaurant met wijnbar, een grillrestaurant met speciaalbieren en een bar waar je stamppot kunt eten. De ondernemers die op de Scheveningse Pier komen zijn anders dan wat bezoekers van de badplaats gewend zijn. Dat belooft eigenaar KondorWessels Vastgoed van De Pier BV, het bedrijf dat de pier exploiteert.
De Pier heeft in totaal negen ondernemers uitgekozen die zich op het bouwwerk mogen vestigen. Daarbij is bewust gekeken naar originele bedrijven. De Pier spreekt van 'vernieuwende en onderscheidende concepten'.

LEES OOK: Hoera! De Pier op Scheveningen is weer open

Willem Gaymans, directeur van KondorWessels Vastgoed, zegt: 'De Pier is natuurlijk een geweldige plek voor ondernemers die op een onderscheidende manier hun producten en diensten onder de aandacht willen brengen van een breed publiek. Tijdens onze zoektocht naar aansprekende concepten kwamen deze negen ondernemers als beste uit de bus.'

Veel eetgelegenheden

Naast de eerder genoemde eettenten komen er ook een souvenirwinkel en een speciaal fotozaakje, een bar, een restaurant en een snackbar die allemaal net even anders zijn. Tot slot komt er een restaurant waar de keukenbrigade elke maand wordt gevormd door de bemanning van een andere zogeheten foodtruck. Dat zijn rondreizende eet-busjes, van waaruit de kok z'n eten verkoopt.

Wanneer de zaken op het benedendek van De Pier open gaan is nog niet duidelijk. De ondernemers zijn druk bezig met de inrichting. Het is de bedoeling dat het benedendek voor het eind van de maand open gaat.

>> Lees alles over de Pier in ons dossier
Deel dit artikel: