Bouw nieuw Spuikwartier in Den Haag weer stapje dichterbij

© Patrick Fransen Architectuurstudio HH en Jo Coenen Archictects & Urbanists
DEN HAAG - De realisatie van het Spuikwartier in Den Haag is weer een stap dichterbij. De termijn waarbinnen de verliezers van de inschrijvingsprocedure bezwaar konden maken is voorbij. De twee partijen die niet werden uitgekozen hebben geen bezwaar aangetekend.
Op 15 juli werd bekend dat het
als winnaar uit de bus was gekomen. Daarmee gingen de plannen van Rem Koolhaas' OMA en architectenbureau Felix Claus-Dick van Wageningen in de prullenbak.
De keus voor het winnende ontwerp werd gemaakt door een onafhankelijke commissie in een geheime procedure. Alle deelnemende architecten kregen hun eigen beoordeling te zien, en mochten daar bezwaar tegen maken als ze het niet eens waren met het oordeel van de commissie. Dat heeft geen van de drie gedaan.

Klaar in 2019

De gemeente Den Haag kan nu verder met de definitieve gunning van het project aan aannemers Boele & Van Eesteren en Visser & Smit en architect Jo Coenen. Het project moet in 2019 klaar zijn. Dat is dan zo'n 15 jaar nadat er voor het eerst over een nieuwe Spuikwartier werd gesproken.