VVD Den Haag woest over laatste kans voor krakersbolwerk De Vloek

DEN HAAG - De VVD in de Haagse gemeenteraad is onaangenaam verrast door het laatste bod dat de gemeente de krakers van De Vloek geeft, om gebruik te maken van een alternatieve locatie. De VVD is hier fel op tegen,' zegt VVD-fractievoorzitter Martin Worsdorfer.
Vorige week besloot de rechter dat de gemeente het krakersbolwerk op Scheveningen mag ontruimen voor de bouw van een zeezeilhaven. De krakers verzetten zich hiertegen omdat zij vinden dat de bouwplannen niet concreet genoeg zijn. Maar daar is de rechter het niet mee eens en dus mag de gemeente ontruimen. Wel liet de rechter doorschemeren dat het goed zou zijn als er een alternatieve plek komt voor de krakers zodat de activiteiten van De Vloek voortgezet kunnen worden.

In reactie op het vonnis van de rechter, schreef het Haagse college woensdag aan de gemeenteraad dat het de krakers een laatste kans geeft om het aanbod van een pand aan de Beatrijsstraat in Moerwijk te accepteren. De gemeente doet dit aanbod, ervan uitgaande dat het pand op 1 september 2015 ter vrije beschikking aan de gemeente staat.' Zo niet, dan zal de gemeente gaan ontruimen.

De VVD is woest over deze reactie. De partij vraagt zich af waarom het college het vonnis van de rechter niet gewoon uitvoert. Het is niet in lijn met het vonnis,' zegt fractievoorzitter Martin Worsdorfer. In plaats van een brief met een datum voor ontruiming ontving de raad van het college een brief waarin staat dat de krakers nog een laatste aanbod wordt gedaan voor een alternatieve locatie. Dit is onnodig. Klaar is klaar. Een achterhoedegevecht kan ook een keer te lang duren.'

Meer over dit onderwerp:
De Vloek laatste bod vvd ontruiming
Deel dit artikel: