Gewoon bier: Geen grote gevolgen voor Heineken uit Zoeterwoude na kraancrash in Alphen aan den Rijn

ZOETERWOUDE - Bierbrouwer Heineken uit Zoeterwoude ondervindt weinig hinder van de kraancrash bij de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn. Door het ongeluk, afgelopen maandag, is de Oude Rijn volledig gestremd.
Een woordvoerster van Heineken laat donderdag aan Omroep West weten dat de vaarroute door Alphen aan den Rijn wordt gebruikt om mout te vervoeren. Het transport van containers met bier gaat via containerterminal Alpherium van en naar de havens van Rotterdam en Antwerpen. Daarvoor wordt de Oude Rijn niet gebruikt.

Om het mout nu bij de brouwerij in Zoeterwoude te krijgen, wordt voorlopig voor alternatieve routes gekozen. Schepen kunnen omvaren of er wordt besloten om het product per vrachtwagen te vervoeren. 'Een operationele hick-up, zoals dat wel eens voorkomt. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld een sluis die even niet meer werkt, dan moet je ook omvaren', zegt de woordvoerster. 'Maar dit heeft geen gevolgen voor de productie.'

Alpherium

Containerterminal Alpherium laat donderdag weten geen last te hebben van de gestremde Oude Rijn. 'De binnenvaartschepen met containers vanuit de havens in Rotterdam en Antwerpen komen via Gouda, door Waddinxveen, door Boskoop bij ons binnen. De vaart voor de containerschepen naar de terminal is dus vrij aangezien de terminal nog vóór Alphen aan den Rijn is gesitueerd', aldus een woordvoerster.

» Lees al het nieuws over het kraanongeluk Julianabrug in Alphen aan den Rijn in ons nieuwsdossier