Huizenprijzen Den Haag blijven achter bij de andere grote steden

DEN HAAG - Van de vier grote steden stijgt de huizenprijs in Den Haag het langzaamst. Dat schrijft Rabobank in een donderdag verschenen kwartaalbericht over de woningmarkt. Toch stijgt de huizenprijs in het eerste kwartaal van dit jaar in de Hofstad wel, namelijk met 2,5 procent. Dat is net iets boven het landelijk gemiddelde.
Het is inmiddels duidelijk dat de woningmarkt weer opkrabbelt na jaren in het
. In Amsterdam stijgt de huizenprijs het hardste, namelijk met 10 procent. In Utrecht stegen de prijzen met 6,9 procent, Rotterdam met 3,9 procent en Den Haag is de hekkensluiter met 2,5 procent.
Volgens econoom van de Rabobank Pieter van Dalen is 2015 beter begonnen dan verwacht. Hij denkt dat in heel Nederland de huizenprijs dit jaar gemiddeld zo´n 1,5 procent tot 3,5 procent toeneemt. Maar de regionale verschillen zijn groot, zoals tussen steden en landelijk gebied.
Volgens de Rabobank zijn er drie zaken die er voor zorgen dat er de huizenprijzen weer stijgen. ´De economie begon sterker dan verwacht en daardoor trekt de werkgelegenheid aan,´ aldus Pieter van Dalen. ´Daarnaast is de hypotheekrente zeer laag en is het vertrouwen in de woningmarkt heel goed.´