'Vrijwillig vertrek krakers De Vloek uit Scheveningen onzeker'

DEN HAAG - De Vloek garandeert niet dat alle krakers op 1 september het pand aan de Hellingweg op Scheveningen vrijwillig zullen verlaten. Slechts een deel van de krakers wil het aanbod van de gemeente Den Haag accepteren om te verhuizen naar een alternatieve plek in de Beatrijsstraat in Moerwijk.
De gemeente Den Haag wil het krakersbolwerk op 1 september leeg opgeleverd hebben zodat de bouw van een topzeilcentrum kan beginnen. Maar daaraan kunnen de krakers geen gehoor geven. 'De Vloek kan en wil niet garanderen dat iedereen uit het pand vertrekt omdat De Vloek geen hiërarchische organisatiestructuur kent,' schrijft De Vloek in een verklaring.

Wel zegt een deel van de krakers het aanbod van de gemeente te willen accepteren. 'Een gedeelte van de initiatieven die in De Vloek een plek hebben zijn overeengekomen om de alternatieve locatie te betrekken,' schrijft De Vloek. 'Deze initiatieven, verenigd in de vereniging Zeedranck & Havenkunst, moeten daarvoor een ledenlijst overleggen. De leden die op die ledenlijst staan moeten het pand voor 1 september verlaten.'

Vorige week oordeelde de rechter dat de gemeente Den Haag het krakersbolwerk mag ontruimen. Volgens de rechter zijn de bouwplannen voor een topzeilcentrum concreet genoeg. De krakers zijn het daar niet mee eens en hebben beroep aangetekend tegen het vonnis.

Meer over dit onderwerp:
Vloek Krakers Den Haag
Deel dit artikel: