Brand bedrijfsgebouw Edisonstraat Zoetermeer onder controle, oorzaak nog onbekend

ZOETERMEER - De grote brand in een bedrijfsgebouw aan de Edisonstraat in Zoetermeer is sinds 01.30 uur onder controle. Het nablussen neemt nog wel enige uren in beslag. Het vuur brak rond 23.30 uur uit.
De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar gebouwen in de omgeving. Een woning die grenst aan het pand werd uit voorzorg ontruimd, maar de bewoners konden inmiddels veilig terug naar huis.

In het bedrijfsgebouw zijn meerdere bedrijven gehuisvest. Enkele zijn vrijwel volledig uitgebrand. De bedrijven die behouden zijn gebleven, hebben wel rook- en waterschade opgelopen.

Geen gewonden

De bouwconstructie raakte door het vuur zo beschadigd dat een bouwinspecteur woensdag moet beoordelen of het pand stabiel genoeg is om veilig te kunnen betreden. Tot dan is het gebouw niet toegankelijk.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Over de oorzaak is nog niets bekend, de politie doet onderzoek.

Ontplofte gasfles
Tijdens de brand hoorden omwonenden enkele klappen. 'In het begin was er een grote klap te horen. Dat was vermoedelijk een ontplofte gasfles', vertelt woordvoerder John Kardol van de brandweer. 'Later klonken er nog wat kleinere klappen. Dat zijn waarschijnlijk spuitbussen geweest.'
Meer over dit onderwerp:
Brand Edisonstraat Zoetermeer
Deel dit artikel: