POLITIEBERICHT: Identiteit relschoppers Schilderswijk gezocht

DEN HAAG - De politie publiceert woensdag tien nieuwe foto's van verdachten van de rellen in de Haagse Schilderswijk eind juni, begin juli. Relschoppers kregen tot 29 juli de tijd om zich vrijwillig te melden, sinds die dag publiceert de politie elke week foto's van tien verdachten.
Maandag 29 juni tot en met donderdag 2 juli is de Schilderswijk in Den Haag 's avonds het toneel van heftige ongeregeldheden. Relschoppers grijpen de dood van Mitch Henriquez aan om vernielingen aan te richten en de politie te bedreigen en te belagen. Henriquez is overleden als gevolg van zijn arrestatie na het festival Night at the Park.

260 mensen worden tijdens de rellen opgepakt. Enkelen van hen zijn inmiddels door de rechter veroordeeld tot cel- en taakstraffen. De politie heeft ook beelden van tientallen relschoppers die nog niet zijn aangehouden. Zij hebben zich ook nog niet gemeld. De politie is naar hen op zoek, daarom worden de foto's nu getoond. De mannen worden verdacht van geweldpleging, brandstichting, opruiing en het plunderen van winkels.

Minderjarige verdachte

Van een van de verdachten vermoedt de politie dat hij minderjarig is. Daarom heeft de officier van justitie besloten zijn gezicht de eerste zeven dagen nog niet te tonen. Als hij zich over een week nog niet heeft gemeld, zal ook zijn gezicht herkenbaar in beeld komen.

Dit was een mededeling van de politie.