Grote brand bij garage in Zoetermeer verwoest auto's: 'Nu kan ik niet meer op vakantie'

ZOETERMEER - 'Ik zou over twee weken op vakantie gaan met mijn auto maar ik vrees dat ik dat wel kan vergeten.' Dat zegt een vrouw die met tranen in haar ogen staat te kijken naar de afgebrande garage aan de Edisonstraat in Zoetermeer. Haar auto is door de brand volledig verwoest.
In de nacht van dinsdag op woensdag legde een grote brand het pand van Autoservice De Vries in as. Omwonenden hoorden explosies. Een aantal woningen aan de achtergelegen Zegwaartseweg werden uit voorzorg ontruimd.

Een vriendin van de gedupeerde vrouw slaat haar armen om haar heen: 'Ach lieverd het is maar materieel, maar het is natuurlijk wel verschrikkelijk voor je. Misschien krijg je wel een leenauto', zegt ze troostend.

'Verschrikkelijk voor eigenaar'

Woensdagochtend was de brandweer nog bezig met nablussen. Meetteams hebben onderzocht of er asbest is vrijgekomen. Dat bleek niet het geval te zijn.

'Ik vind het verschrikkelijk voor de eigenaar', zegt een man die langs komt fietsen. De garage is volgens hem de beste van Zoetermeer. 'Zo hulpvaardig vind je ze nergens. Ik heb ontzettend geluk gehad, want mijn camper stond hier twee dagen geleden nog. Alleen mijn vier gloednieuwe winterbanden lagen er nog; die kan ik wel op mijn buik schrijven. Gelukkig kan ik wel op vakantie morgen', besluit hij terwijl hij zich omdraait en naar de hoop verwrongen staal kijkt.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Over de oorzaak is nog niets bekend, de politie doet onderzoek.