De West Wekker! Gondelvaart Alphen aan den Rijn afgelast en benedendek Scheveningse Pier weer open

DEN HAAG - Wat is de leukste speeltuin van de regio? Vandaag wordt bekend wie de speciale De Gouden Glijbaan bokaal krijgt. Het benedendek van de Scheveningse Pier is sinds woensdag weer open. En de jaarlijkse gondelvaart in Alphen aan den Rijn is afgelast na het kraanongeluk.
1. Wat is de leukste speeltuin van de regio?

Wordt het de Buurtspeeltuin aan de Professor van der Waalslaan in Voorschoten? Of toch speeltuin De Korte Akkeren in Gouda? Vanochtend om 11.15 uur wordt bekend gemaakt naar wie de speciale De Gouden Glijbaan bokaal gaat. Omroep West zendt de prijsuitreiking live uit bij Debby en haar Mannen.

2. Onderzoek naar status brugdeel Alphen begint donderdagochtend

In Alphen aan den Rijn wordt donderdagochtend begonnen met een onderzoek naar het gevallen brugdeel. Zo kan gekeken worden hoe het brugdeel, dat vorige week bij het kraanongeluk naar beneden kwam, erbij ligt en hoe erg het beschadigd is.

3. Benedendek van Scheveningse Pier weer deels geopend

Het benedendek van de Scheveningse Pier is sinds gisteren weer gedeeltelijk geopend. Eerder openden het bovendek en de toren al hun deuren voor het publiek na grote renovaties.

4. Rummikubmaatjes gezocht voor 85-jarige dame

Een oude dame uit Hazerswoude-Dorp zoekt een Rummikubmaatje. Deze opmerkelijke oproep op Twitter is geplaatst door medewerkers van welzijnsorganisatie Tom. De organisatie helpt mensen die minder zelfredzaam zijn door een ongeval, beperking of ziekte en is nu dus op zoek naar een Rummikubmaatje voor een 85-jarige vrouw uit Hazerswoude-Dorp. 'Ze houdt van Rummikub, alleen de mensen met wie ze dit deed, zijn er niet meer', zegt John Dibbets van Tom.

5. Gondelvaart Alphen aan den Rijn afgelast na kraanongeluk

De gondelvaart in Alphen aan den Rijn gaat dit jaar niet door. Dat is besloten na overleg met onder meer de gemeente. De botenparade wordt afgelast vanwege het ongeluk met de Koningin Julianabrug, vorige week maandag.

Het weer: Vandaag is er flink wat zon met een paar sluierwolken. Bij een matige tot vrij krachtige oostelijke wind wordt het 26 graden op het strand tot misschien wel net 30 graden iets verder landinwaarts. In de avond neemt het risico op een onweersbui geleidelijk toe.
Meer over dit onderwerp:
West Wekker Donderdag
Deel dit artikel: