Leerlingen afgebrande scholen Rijswijk naar nieuwe tijdelijke locaties in Delft en Rijswijk

RIJSWIJK - Leerlingen van de drie afgebrande scholen in Rijswijk moeten vanaf het nieuwe schooljaar naar tijdelijke opvanglocaties. Ze zullen in elk geval tot de herfstvakantie op deze tijdelijke plekken worden ondergebracht. Dat laat de gemeente Rijswijk donderdag weten op een persconferentie.
De gemeente wilde eigenlijk een alternatieve schoollocatie waar de scholen voor twee jaar konden blijven. Maar dat is dus niet gelukt.

Waar krijgen de leerlingen les vanaf volgend jaar?

De J.H. Snijdersschool blijft tot de herfstvakantie gehuisvest aan de Daniel Catterwijckstraat 6. Om voor alle leerlingen plek te maken worden noodlokalen geplaatst.
De leerlingen van de Godfried Bomansschool moeten naar de Mgr. Bekkerschool aan de Isaäc Da Costalaan in Delft. De gemeente regelt busvervoer voor de leerlingen van Rijswijk naar Delft.
't Prisma gaat gebruik maken van het schoolgebouw aan de Generaal Vetterstraat in Te Werve, een wijk in Rijswijk. Dat gebouw moet worden aangepast aan basisschoolleerlingen. Voorheen waren de praktijklokalen van het Stanislascollege hier gevestigd.

Brand in scholencomplex

Eind juli gingen de drie scholen in vlammen op. Begin augustus hield de politie een 39-jarige man aan op verdenking van brandstichting.
Aanvankelijk zouden de leerlingen voor langere tijd op andere locaties worden opgevangen. Zo zouden delen van het Stanislascollege gebruikt kunnen worden. Die gebouwen bleken niet op tijd aangepast te kunnen worden. Ook is er in dat gebouw asbest gevonden.