Instellingen

'Alleen maar jonge, gespierde testosteronmannen op vluchtelingenboten', zegt PVV'er Machiel de Graaf

DEN HAAG - De Nederlandse media geven een vertekend beeld van de vluchtelingenproblematiek rondom de Middellandse Zee. Dat zegt Tweede Kamerlid en oud-raadslid in Den Haag Machiel de Graaf in het Den Haag FM-programma Nieuwslicht zaterdag. 'Mainstream media als de NOS, RTL en de kranten laten altijd die ene foto zien van die moeder met dat kindje', zegt De Graaf.

Als je de foto's van vakantiegangers erbij pakt zie je iets heel anders, aldus de

. 'Dan zie je alleen maar boten vol met jonge, gespierde testosteronmannen. Er is vaak geen moeder of kind te vinden op die boten!'

Hij reageert met zijn uitspraken op de vraag of het vluchtelingenprobleem niet toch in Europees verband moet worden opgelost, aangezien de Grieken daar niet de middelen toe hebben. De PVV keert zich doorgaans tegen Europese samenwerking. Ook nu. Nederland moet zelfstandig de grenzen dichtgooien, wat de partij van Geert Wilders betreft. Er is geen plek voor 'zogenaamde vluchtelingen' die zeggen 'we komen jullie leegeten', aldus De Graaf.  

'Kom maar binnen met je knecht'

Ook hekelt hij in het interview collega-partijen die wat de PVV betreft ruim baan geven aan vluchtelingen en zeggen: 'kom maar binnen met je knecht.' Machiel de Graaf is sinds 2012 Tweede Kamerlid voor de PVV. Daarvoor zat hij in de Eerste Kamer en de gemeenteraad van Den Haag. Tot 2011 was hij daar fractievoorzitter.