Studenten TU Delft op zoek naar Knex voor bouw 3D-printer

DELFT - Studenten van de TU Delft zijn op zoek naar Knex, voor de bouw van een 3D-printer. Alsof dat nog niet bijzonder genoeg zou zijn, gaat het ook nog om een 3D-printer die als inkt een eigen ontworpen bacterie gebruikt.
De studenten doen mee aan iGEM 2015, een internationale wedstrijd voor synthetische biologie. Het team van de TU Delft is van plan een bacterie te ontwerpen met nieuwe eigenschappen: een bacterie die dus te gebruiken is als 3D-inkt.

LEES OOK: Studenten TU Delft vestigen opnieuw wereldrecord krattenbrug bouwen

Daarvoor had het team wel een 3D-printer nodig. TU-studenten zouden geen TU-studenten zijn als ze die niet zelf zouden bouwen. Als bouwmateriaal kozen ze Knex, maar halverwege de bouw van de 3D-printer deed zich een praktisch probleem voor: de Knex was op.

Wie kan zijn of haar Knex missen?

Daarom doen de studenten nu een oproep: wie heeft er nog Knex liggen en gebruikt het niet zelf? Vooral tandwieltjes zijn welkom, maar andersoortig Knex kan ook een mooie bestemming krijgen in de 3D-printer. Mail met tudelft.igem@gmail.com.

Wil je meer weten over de bacterie als inkt en de 3D-printer? Luister maandagochtend naar Mogge Michiel op 89.3 Radio West (06.30 - 10.00).

Meer over dit onderwerp:
TU Delft iGEM 3D-printer Bacterie
Deel dit artikel: