Instellingen

Verdachte dodelijk verkeersongeluk Rijnsaterwoude was onder invloed van cocaïne

RIJNSATERWOUDE - De man die vorig jaar in Rijnsaterwoude een dodelijk verkeersongeluk veroorzaakte was onder invloed van onder meer cocaïne. Dat bleek vandaag tijdens een pro formazitting over de zaak. Bij het ongeluk kwam een 77-jarige automobilist uit Katwijk om het leven. In totaal wordt de verdachte vijf strafbare feiten ten laste gelegd.
De 41-jarige Coenraad S. uit Nieuwkoop reed in maart vorig jaar in zijn auto op de N207 toen hij al slingerend op de verkeerde weghelft terecht kwam. Daar raakte hij met zijn auto een tegemoetkomende wagen.
De automobilist van deze auto botste vervolgens frontaal op een vrachtwagen die vanuit de andere richting kwam. De Katwijker belandde met zijn auto in de sloot en overleed later aan zijn verwondingen. Twee andere mensen raakten gewond bij ongeluk, van wie één ernstig.

Coke en slaappillen

Volgens de officier van justitie heeft Coenraad S. voor het ongeluk meermalen een dubbele doorgetrokken streep op het wegdek overschreden en was hij tijdens het ongeluk onder invloed van cocaïne en het medicijn benzodiazepinen, dat een kalmerende en slaapbevorderende werking heeft.
Daarnaast had hij een rijontzegging en wilde hij ook niet meewerken aan een alcohol-ademtest. Ook blijkt uit de aanklacht dat Coenraad S. in Aarlanderveen vorig jaar in april, een maand na het ongeluk dus, opnieuw onder invloed auto heeft gereden, eveneens tijdens een rijontzegging.

'Verdachte maakt moeilijke periode door'

De zaak kan nog niet inhoudelijk worden behandeld omdat er eerst nog een reclasseringsrapport over Coenraad S. moet worden opgemaakt. De advocaat zei tijdens de zitting dat zijn cliënt een moeilijke tijd doormaakt, doordat hij zich zou realiseren wat voor leed hij heeft aangericht. Daarnaast ligt de verdachte in scheiding en moet hij zorg dragen voor zijn minderjarige kinderen.
De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op donderdag 12 november.