Bewoners Zeeheldenkwartier Den Haag klagen gemeente aan vanwege bomenkap Veenkade

© DOK Marketing & Communicatie
DEN HAAG - Bewoners van het Zeeheldenkwartier in Den Haag stappen naar de rechter om de bomen aan de Veenkade te redden. Ze willen voorkomen dat de bomen vroegtijdig worden gekapt en hebben daarom een voorlopige voorziening aangevraagd.
De gemeente wil
. Ook aan de Toussaintkade zouden aanvankelijk bomen worden gerooid.
In maart ontstaat extra commotie: wethouder Boudewijn Revis heeft al een kapvergunning afgegeven, terwijl de politiek en bewoners nog wachten op een brief over onderzoeksresultaten van reddingsmogelijkheden.

Alternatieven

In de gemeenteraad springen zowel de oppositie als de coalitie op de bres voor de buurtbewoners. De fracties vinden dat Revis niet goed heeft gekeken naar alternatieven om de bomen te behouden. Inmiddels loopt er een onderzoek naar reddingsmogelijkheden voor de bomen op de Toussaintkade, maar die op de Veenkade moeten alsnog het veld ruimen.
Flink wat bewoners maken bezwaar. Binnenkort maakt de adviescommissie zijn oordeel daarover bekend. Daarna wordt duidelijk of de gemeente het advies van de commissie opvolgt. Omdat de kapvergunning al is afgegeven, willen bewoners voorkomen dat er nu al bomen worden weggehaald.